Martinikerk Bolsward

Algemeen nieuws

Vacature Jeugdwerker

24-07-2017

De Martinikerk en Gasthuiskerk in Bolsward zoeken per 1 oktober 2017 een ondernemende en enthousiaste    

                             

Jeugdwerker (m/v)

voor 10 uur per week

 

PKN kerken Bolsward
Het jeugdwerk van de Gasthuiskerk en Martinikerk wordt gezamenlijk georganiseerd en wordt geleid door de jeugdambtsdragers en predikanten onder de naam JOB (Jeugd Ouderlingen Bolsward). In het jeugdwerk bouwen we aan een veilige sfeer waarin we God leren kennen en zijn liefde leren beantwoorden.

In de gezamenlijke kerken is er veel jeugd die een warme plek hebben in de gemeentes. Voorop staat dat we willen dat de jeugd God leert kennen en Hem blijft volgen. Toch merken we dat het lastig is om met name een deel van de tieners goed te bereiken en te bedienen. Daarom is de gemeente op zoek naar een actieve jeugdwerker die met name de jeugd van 11-15 jaar en de vrijwilligers kan motiveren en ondersteunen.

 

Werkzaamheden

Als jeugdwerker (en voorbeeldfiguur) vragen we je vooral met de tieners tussen 11-15 jaar (in en aan de rand van de kerk) actief in contact te zijn. Je zoekt hen op, legt contacten en probeert met hen een band op te bouwen. Vooral degenen die minder betrokken zijn hebben je aandacht. Je zoekt naar manieren om hen te helpen in hun geloofsontwikkeling. Je werkt hierbij nauw samen met de predikanten en vrijwilligers.

De uitdaging ligt er om te zoeken naar en het mede vormgeven van nieuwe vormen van jeugdwerk voor de doelgroep van 11 – 15 jaar die passen en aansluiten bij de beleving en context van de hedendaagse jeugd. Maar ook:

 

·       Contacten leggen en bouwen aan relaties met de ouders van de jongeren van 11 – 15  jaar, dit om elkaar te: kennen, informeren, stimuleren en samen te werken.

·       Zoeken naar en het mede vormgeven van een inspirerend en aantrekkelijk programma voor ouders van tieners van 11 – 15 jaar met betrekking tot de geloofsopvoeding thuis.

·       Samen met het JOB werken aan inspirerende initiatieven voor het toerusten en coachen van de vrijwilligers die actief zijn in het jeugdwerk. Zodat deze vrijwilligers zich geïnspireerd en handelingsbekwaam weten voor hun taken binnen het jeugdwerk en dit uiteindelijk ‘zelfstandig’ kunnen uitvoeren.

 

Profiel

Als Jeugdwerker ben je iemand die:

 • Zelf een levende relatie heeft met God en dat als rolmodel uitdraagt binnen de gemeente.
 • Thuis is in de Bijbel en het Evangelie en deze op het niveau van tieners inspirerend kan vertalen
 • Ondernemend en innovatief is en in staat is tot het bedenken van nieuwe initiatieven/activiteiten en het bereiken/verbinden van ‘nieuwe’ doelgroepen.
 • Overtuigend is: je weet door voorbereiding, vasthoudendheid en het uitstralen van geloof in het eigen standpunt weerstanden te overwinnen.
 • Open staat voor een grote diversiteit in geloofsbeleving bij jong en oud.
 • Doel- en resultaatgericht kan werken en creatief gebruik kan maken van beschikbare menskracht en middelen.
 • Vrijwilligers kunnen stimuleren en aansturen.

 

Functie-eisen

 • HBO werk- en denkniveau
 • Ervaring in het gebruik van sociale media.
 • Relevante werkervaring in het kerkelijk jeugdwerk, beroepsmatig of als vrijwilliger.
 • Betrokkenheid en affiniteit met de visie van de PKN kerken Bolsward.
 • Bereidheid om ook ’s avonds en in het weekend te werken.

 

Wij bieden

Je komt in dienst bij de PKN kerken Bolsward en je krijgt een arbeidscontract als projectmedewerker voor 10 uur per week voor een periode van 3 jaar.

 

Functie en start

Het gaat om een functie in schaal 8 van de salarisregeling Protestantse Kerk in Nederland. De inschaling ligt tussen € 2.184,- en € 3.001,- bruto maandsalaris bij fulltime dienstverband afhankelijk van relevante werkervaring. De gewenste startdatum is 1 oktober 2017 of zo spoedig mogelijk daarna.

 

Verklaring Omtrent Gedrag

De beide PKN kerken Bolsward vinden veiligheid in het jeugdwerk van groot belang. Daarom is voor aanstelling als Jeugdwerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) noodzakelijk. Aan het eind van de werving en selectieprocedure wordt hiervoor een aanvraagformulier verstrekt.

 

Informatie
Als je meer informatie wilt over deze vacature kun je contact opnemen met ds. J.G. van der Windt, telnr. 0515-336211 (bereikbaar in juli) of ds. M.N. Ariesen-Holwerda, telnr. 0515-572470 (bereikbaar in augustus).

 

Reageren

Je kunt je schriftelijke motivatie met CV tot en met 8 september per e-mail sturen naar jeugdwerkbolsward@hotmail.com , o.v.v. Vacature Jeugdwerker.

 

De eerste ronde van de te houden sollicitatiegesprekken staan gepland op maandag 18 september 2017.

< Terug