Martinikerk Bolsward

25-11-2017 - 15.00 uur

Urker Mans formatie

Op zaterdag 25 november 2017 geven de Urker MANS Formatie en de Rotterdamse Vocalgroup VOICE een concert in de Martinikerk in Bolsward. Beide zanggroepen genieten grote naamsbekendheid in Friesland en treden jaarlijks op in de fraaie Martinikerk. Het programma is veelzijdig met indrukwekkende arrangementen. Christmas Carols en klassieke kerstwerken klinken door de gewelven van de monumentale Friese kerk.
Martin Mans is de drijvende kracht achter dit programma. Hij dirigeert en presenteert. De orgel- en pianobegeleiding is in handen van Mark Brandwijk. Hij verzorgt tevens enkele kerstsolo’s. Beide groepen hebben solisten binnen de eigen gelederen. Jacqueline Meijer sopraan, Gerco Blom tenor en Jan Scheper bas nemen de solopartijen voor hun rekening. Daarnaast speelt Jantine Kalkman, naast haar zang, trompet en twee zangers van de Urker MANS Formatie bespelen een herdersfluit en een altviool. 
De ensembles komen zingend in processie op waarmee de toon is gezet voor een ontspannen kerstconcert. Het programma wordt vervolgd door de tenorsolist Barend Wiltjer die een indrukwekkende bewerking van ‘Stille Nacht’ vertolkt. Voorts komen authentieke Engelse Christmas Carols aan bod: ‘Once in royal David’s city; Away in a manger en Hark the Herald’s Angels sing,’ en tevens de beroemde klassiekers van Mozart ‘Dies Irae en Lacrymosa.’ De luisteraar krijgt een afwisselend programma voorgeschoteld met een grote variatie aan koor-, solozang en instrumentale muziek.
Aanvang: 15.00 uur
Toegang: € 17,50
Reserveren en online bestellen: www.martinmans.nl of tel. 06-25391903
Voorverkoop tevens bij de VVV in het Gysbert Jacpicxhuis, Wipstraat 6, Bolsward.
< Terug