Martinikerk Bolsward

Diakonia

Onder de titel “Diakonia” geven wij maandelijks informatie over allerlei (financiële) zaken, die u kunnen helpen in het dagelijks leven. En met de informatie kuntu wellicht ook een medemens van dienst zijn.

In november is het thema: ontmoeten en meedoen.

Wanneer u kleding brengt/haalt bij de Kledingbank ofreparaties laat doen bij het Repair Café ontmoet umensen en doet u mee. Samen geven we diaconie een gezicht!

Kledingbank “Goed Spul”, Burg. Praamsmalaan 32 inBolsward, is van maandag tot en met vrijdag geopend van 13:30 tot 16:00 uur om kleding te brengen en te halen. Het Repair Café, gevestigd op hetzelfde adres, is elke tweede en vierde dinsdag van de maand geopend van 14:00 uur tot 16:00 uur.

Is kerkbezoek moeilijk geworden? Eén van de diakenen of een vrijwilliger komt graag bij u thuis langs om een webradio te plaatsen, zodat u de kerkdienst thuis kunt beluisteren. Een afspraak maakt u door één van de diakenen aan te spreken of een mailtje te sturen naar sociaaldiaken@gmail.com.

In Mattheüs 18:20 zegt Jezus: waar twee of drie in Mijn Naam bijeengekomen zijn, daar ben Ik in hun midden. Nodig mensen uit om met u naar de kerkdienst te luisteren met uw webradio. De liturgie is via de website te downloaden (gasthuiskerk-bolsward.nl en martinikerkbolsward.nl). Wanneer u beschikking heeft over internet, dan zou u ook kunnen overwegen de kerkdienst (na) te luisteren via kerkomroep.nl of nu zelfs live mee te kijken als u de dienst in de Gasthuiskerk wilt meebeleven.....

Bent u niet meer zo goed ter been en wilt u toch graag de kerkdiensten bezoeken? De kerkrijders halen u graag van huis op en brengen u weer thuis. In Perspectief vindt u bij “nuttige adressen en telefoonnummers” het telefoonnummer van de organisator.

Wilt u van gedachten wisselen over dit thema, spreekt u dan de sociaal diaken Tsjeard Cuperus. Voor hulpvragen of opmerkingen/suggesties is hij ook bereikbaar via het email adres sociaaldiaken@gmail.com.