Martinikerk Bolsward

Diakonia

Gezamenlijk diaconaat

 

Onder de titel “Diakonia” geven wij maandelijks informatie  over allerlei (financiële) zaken, die u kunnen helpen in het dagelijks leven. En met de informatie kunt u wellicht ook een medemens van dienst zijn.

 

Ieder mens telt

 

In onze kerken treft u op de leestafels Informatiebrieven (Kansen) van de Gemeente Súdwest-Fryslân. Samen met mensen die geen hulp kunnen krijgen uit hun omgeving en het ook niet kunnen betalen, zoekt de gemeente naar oplossingen. Gemeente Súdwest-Fryslân heeft gebiedsteams waar men terecht kan met vragen over mantelzorg, geld, wonen, werk, onderwijs, opvoeden, verwerking, gezondheid, verslaving, vervoer en relaties. Een afspraak met een gebiedsteam maakt u door het algemene telefoonnummer 14 0515 van gemeente Súdwest-Fryslân te bellen.

 

Wilt u goede kleding aan Kledingbank “Goed Spul”, Burg. Praamsmalaan 32 in Bolsward, geven of ophalen? Dit is mogelijk tijdens de openingstijden: iedere middag van 13:30 tot 16:00 uur.

 

In het Repair Café in Bolsward staan “repair maatjes” voor u klaar om samen met u uw kapotte spullen zoals een koffiezetapparaat  te repareren. Repair Café is geopend elke tweede en vierde dinsdag van de maand van 14:00 uur tot 16:00 uur! Het Repair Café is evenals Ontmoetingscentrum Us Thús en de Kledingbank te vinden op de Burg. Praamsmalaan 32.

 

Kent u iemand die moeite heeft om orde te houden/krijgen in de administratie en daardoor in de put dreigt te geraken of is geraakt, vraag dan hulp bij het Budgetmaatje project. Onderstaande diaken helpt u graag om contact te leggen met deze organisatie.

 

Ook wordt deze maand de deelwinkel geopend aan de Dijkstraat 43, meer informatie omtrent de doelgroep en de openingstijden vindt u hieronder.

 

Wilt u van gedachten wisselen over dit thema, spreekt u dan de sociaal diaken Tsjeard Cuperus  aan. Voor hulpvragen of opmerkingen/suggesties is hij ook bereikbaar via het email adres sociaaldiaken@gmail.com.

 

 

ALLEMAAL AAN TAFEL!

 

Via de tamtam (in de kerk, via het kerkblad, bij de Kledingbank, bij eetgroep de Martinushof, via-via) had men weer vernomen: er is Gast aan Tafel, deze keer in het Convent. Op 8 oktober om 18:00 uur was het dan ook een gezellige drukte daar. Veel mensen hadden een plekje gevonden aan de lange tafels en zaten onder het genot van een bakje koffie/thee bij te praten. Leden van de Groeigroep van de Gasthuiskerk waren deze keer ook gekomen. Zij namen heerlijke gerechten mee. Eetgroep “Martinushof” verwende ons ook weer met allerlei lekkers, evenals enkele gemeenteleden van de Martinigemeente. Er waren meer dan 40 borden klaargezet, maar het bleken er niet genoeg. Er moesten er nog wel 10 bij.

Als overdenking had ik gekozen voor een moderne gelijkenis. Wat nu als er een cheque voor jou klaarligt, gegeven door iemand die je nauwelijks kent? Het is een cheque die je hele leven ten goede zal veranderen. Ga je in op de uitnodiging? Zou jij ernaartoe gaan om deze cheque te verzilveren? Zo nodigt God ons uit om deel uit te maken van Zijn Koninkrijk. Nemen wij zijn “cheque” aan?

De gasten van Gast aan Tafel werden uitgenodigd om op briefjes te schrijven waarom zij naar Gast aan Tafel waren gekomen. Ieder heeft immers zijn/haar eigen redenen. En door mij als organisator is dat niet samen te vatten voor de leden van onze gasten van de Groeigroep. En er was een verrassing voor degene die geloofde dat er toch echt een stickertje onder één van de vele borden zat. Dus iedereen kwam in actie! Een dame had een stickertje onder het bord en werd daarom verblijd met een feestelijk verpakt doosje. Erin zat een kunstig gevouwen vogeltje van een bankbiljet. Het weegt niets, maar kan het verschil maken.

De maaltijd was gezellig. Bijna al het eten is genuttigd. En wat overbleef is in doosjes gedaan en kon meegenomen worden voor thuis.

Op dinsdag 12 november is er weer Gast aan Tafel, deze keer in het Keerpunt. U bent van harte uitgenodigd om kennis te maken met deze diaconale eetgroep. Eet gezellig mee!

U kunt zich opgeven bij Kees van Kordelaar (0619 95 519) of ondergetekende (0642 880 565).

 

Met vriendelijke groeten,

Marga Meijerink

 

Nieuw project: Deelwinkel Bolsward

 

De Gasthuiskerk, Martinigemeente en de Katholieke Parochie hebben gezamenlijk een pand gehuurd in Bolsward aan de Dijkstraat 43. Hierin zijn we in oktober gestart met een Deelwinkel met als motto: Delen = Verbinden.

Een plek in Bolsward waar de koffie / thee klaar staat voor de hele Bolswarder ( e.o.) samenleving, kwetsbare mensen welke te maken hebben met een sociaal isolement. Mensen van alle geloofsgemeenschappen en betrokkenen van kerken.

 

We gaan werken aan een plek met een open en gastvrije sfeer waarin iedere bezoeker het gevoel moet krijgen dat zijn aanwezigheid er toe doet en dat hij gezien en gehoord wordt.

Een plaats waar ook kleine goederen / diensten gedeeld kunnen worden. Waar je je verhaal kwijt kunt. Met het idee om uit te kunnen breiden met activiteiten en workshops.

 

Een  enthousiaste groep vrijwilligers heeft op onderstaande tijden de koffie / thee voor u klaar.

 

Openingstijden:

Woensdag: 14.00 - 16.00 uur

Donderdag: 10.00 - 12.00 en van 14.00 - 16.00 uur

Vrijdag: 14.00 - 16.00 uur

 

Nieuwsgierig? Voel je welkom.

En 22 november is de feestelijk opening. ALLEN WELKOM.