Martinikerk Bolsward

Basiscatechese (jongeren van 10 - 12 jaar)

Als je in groep 7 of 8 zit, ben je geen klein kind meer. Je weet al veel en kunt al veel. Je krijgt van je ouders ook meer vrijheid, je mag bijvoorbeeld alleen op de fiets ergens heen en hoeft waarschijnlijk ook niet meer om zeven uur naar bed.


Bij groter worden hoort ook dat je meer verantwoordelijkheid krijgt. Je neemt zelf af en toe beslissingen, leuke en minder leuke, en je moet ook soms dingen doen voor een ander (afwassen, even met het bezoek praten). Je gaat meer zelf nadenken over je leven, over de wereld, over vrienden en over God.


Om je bij dat laatste te helpen is er voor jou, en andere kinderen uit groep 7 en 8 “catechisatie”. Dat is een moeilijk woord voor leren en praten over de bijbel, over het geloof en over jezelf. We willen dat in totaal acht keer doen. Vier keer in het najaar en vier keer in het voorjaar.

In het najaar is het op donderdag 29 oktober, 5, 12 en 19 november om 14.30 uur tot 15.15 uur in het Convent bij de Martinikerk.

We hebben de tijd zo gekozen dat je gewoon uit school naar het Convent kunt komen. Daar staat wel wat te drinken klaar zodat je niet met droge mond hoeft te praten.

In het voorjaar (2021) zijn er weer vier bijeenkomsten. Namelijk op donderdag 4, 11, 18 en 25 maart, ook van 14.30 uur tot 15.15 uur in het Convent.

Ds. M.N. Ariesen - Holwerda
Groot Kerkhof 2
Tel. 0515 - 572 470
E-mail: h.ariesen1@hetnet.nl