Martinikerk Bolsward

GJV Bolsward De Gezamenlijke Jeugdvereniging

De GJV is de Gezamenlijke Jeugdvereniging van de Martinikerk en de Gasthuiskerk. We zijn een vereniging voor jongeren en door jongeren. Iedere vrijdag avond om 20:15 uur komen we bij elkaar in ons eigen zaaltje in de Gasthuiskerk. Hier behandelen we onderwerpen die door de leden zelf voorgedragen en voorbereid worden; de gesprekken gaan over het geloof en de maatschappij. Van de interpretatie van bijbelboeken tot de toepassing ervan in het dagelijks leven.

Een GJV-avond bestaat uit twee delen. Eerst worden de onderwerpen besproken in kleine groepjes van ongeveer 4/5 personen. Op deze manier kan iedereen zijn mening kwijt. Wanneer de groepjes het onderwerp besproken hebben, komen we weer bij elkaar om onze bevindingen te delen. Vaak zetten de onderwerpen aan tot nadenken en levert het interessante gesprekken op.

Na het groepsgesprek, dat om ongeveer om 22:00 uur wordt afgerond, is er de gelegenheid om gezellig met elkaar na te zitten onder het genot van een drankje en muziek. Tot uiterlijk 00:00 uur hebben we hier de ruimte voor in het zaaltje. Naast de vrijdagavonden zullen ook dit jaar voor de leden van de GJV enkele leuke activiteiten worden georganiseerd en niet te vergeten het legendarische kamp waarmee we elk jaar het seizoen afsluiten.

Ben jij voor 1 oktober 2019 15 jaar of ouder en lijkt het je leuk om je mening te delen over het geloof, kom dan langs! De eerste avond van het nieuwe seizoen zal plaatsvinden op 20 september 2019 om 20:15 uur in het Centrum (Gasthuiskerk) (eerste vrijdag na het startweekend). Je bent dan of op een andere vrijdagavond van harte welkom!

Voor meer info:

Voorzitter Geert-Jan Sieperda, tel. 06 - 830 890 98

GJV-logo
GJV-gala 2018