Martinikerk Bolsward

Martinigemeente Bolsward

Deze inleiding op onze website wil voor u een wegwijzer zijn in de Protestantse Gemeente van Bolsward rondom de Martinikerk, ook wel genoemd de Martinigemeente van Bolsward. Dat is handig, want er gebeurt van alles rondom ons prachtig kerkgebouw.

Natuurlijk zijn er in de eerste plaats de kerkdiensten. De plek waar God en zijn gemeente elkaar steeds weer ontmoeten. Dit is de plek waar de gemeente voluit gemeente is.

Maar voortdurend ontdekken we dat het goed is om elkaar als gemeenteleden ook nog op andere plaatsen te ontmoeten. Om elkaar te leren kennen, om meer te leren over de Bijbel, om de wereld te dienen met ons handelen. Er is jeugdwerk, muziek, Bijbelkringen en diaconaat, ouderenwerk, vrouwengroepen en een pastorale groep.

Voor gemeenteleden die hier nog maar net wonen, maar ook voor mensen die al langer betrokken zijn bij de Martinikerk van Bolsward is het soms moeilijk in deze veelheid aan activiteiten de weg te vinden. Deze website wilt u hierbij helpen. We hebben zoveel mogelijk informatie op een rijtje gezet om u te helpen de weg te vinden binnen de gemeente.

En natuurlijk kunt u ook nog altijd een predikant of kerkenraadslid bellen voor meer informatie. Ook als u graag bezoek wilt krijgen, mag u dat altijd aangeven. Wij vinden het fijn als mensen laten merken dat pastoraat van twee kanten komt.

Wilt u op de hoogte blijven van de kerkdiensten en andere activiteiten? Dan biedt ons kerkblad Perspectief elke maand allerlei nieuws. Voor een abonnement hierop kunt u een mail sturen naar: info@martinikerkbolsward.nl of op vrijdag van 14:00 – 16:00 uur naar het Kerkelijk Bureau komen.


De weg wijzen doen we in navolging van Jezus, die de weg, de waarheid en het leven is. Hij wijst ons de weg door het leven. Een leven waarin plek is voor zang en dans, gebed en gesprek. Een leven waarin we andere mensen nodig hebben en waarin we ook willen delen. Een leven met pijn, maar ook met geluk. Jezus wijst ons daarbij op God.

Elke zondag weer komen we daarom als gemeente bij elkaar om zijn nabijheid te vieren. U bent van harte welkom.

Ds. M.N. Ariesen - Holwerda en Ds. J. Ariesen